Pad Thai

Ingrediënten:
250 gr. rijstmie
150 gr kipfilet in reepjes
100 gr. garnalen
2 eieren
100 gr. taugé
1 eetl ingemaakte witte radijs, fijngehakt
3 eetl olie
1 theel knoflook, fijngehakt
1 eetl sjalotjes, fijngehakt
1 theel gedroogde chilipepers
4 eetl gula jawa (palmsuiker)
4 eetl vissaus (nam plaa)
4 eetl rijstazijn

garnering:
1 limoen
75 gr. wortel, in dunne reepjes
75 gr. Chinese kool of witte kool in dunne reepjes
2 eetl geroosterde pinda's, ontveld

Bereiding:
Week de mihoen een paar minuten in heet water. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit daarin de sjalotjes en de knoflook. Voeg de garnalen, de radijs en de eieren toe en bak totdat de eieren rul zijn geworden.
Dan de gula jawa, de vissaus, de rijstazijn en de chilipepers toevoegen en bak alles even kort op. Dan de uitgelekte mihoen toevoegen en bak alles nog 2 minuten, dan de lente-uitjes en de taugé toevoegen. Kort bakken totdat het heet en gaar is.
Garneer met de pinda's, wortel, kool en een schijfje limoen.