Kleefrijst met mango (khao niao mamuang)
Voor de rijst:
100 gram kleefrijst
2dl romige kokosmelk
2-3 eetlepels witte basterdsuiker
zout
1 rijpe mango
1 limoen
2 eetlepels sesamzaadjes
Bereiding:
Spoel de rijst in een zeef onder koud water af. Doe de rijst in een kom en voeg koud water toe totdat hij onder staat. Laat de rijst 3-4 uur weken. Stoom de rijst in 20-30 minuten gaar in een stoompan.
Breng in een pan de kokosmelk met de basterdsuiker en een snufje zout aan de kook en los de suiker al roerend op. Laat de kokosmelk iets afkoelen en schep de rijst erdoor. Laat het geheel afkoelen.
Schil de mango met een dunschiller en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de limoen in dunne plakjes. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.
Schep de rijst in een bolletje in het midden, leg de mango en limoen er naast en bestrooi met het sesamzaad.
Of kijk naar het filmpje van Thai Food Tonight: