Kip met cashewnoten (Kai Phad Med Mamuang)

Ingrediënten:
2 kipfilets (gesneden in lange en dunne reepjes)
1 kleine wortel (gehalveerd en dun gesneden)
8 champignons (dun gesneden)
1/2 rode paprika (dun gesneden)
1/2 ui in dunne repen gesneden
2 lente-uitjes (grof gesneden)
1/2 eetlepel sojasaus
1/2 kopje cashewnoten
1 eetlepel suiker
2 tenen knoflook
2 eetlepels zonnebloemolie
1/2 theelepel vissaus (nam plaa) (of naar keuze)

Bereiding:
Verwarm de zonnebloemolie in een wok of een pan en bak de knoflook tot het licht goudbruin is. Bak de kip op een gematigd vuurtje totdat deze gaar is. Voeg de paprika, champignons, uien en gesneden wortel toe en bak deze ongeveer 2 minuten mee. Voeg de vissaus, suiker en soja saus toe. Voeg dan de lenteui en de cashewnoten erbij. Roer alles goed door elkaar en laat het nog 3 minuten op het vuur staan. Serveer de Khai Pad Med Mamuang met witte rijst. Eet smakelijk !

Tip: Voor de vegetarische variant, kunt u de kip vervangen door tofu en de vissaus vervangen door extra sojasaus.