Massaman Kai

Ingrediënten:
100 gr kippendij in hapklare stukken gesneden
1 el Massaman Curry
0,5 kop kokosnoot room
1 kop kokosnoot melk
40 gr aardappel, in blokjes
3 el ongezouten pinda's
1 laurierblad
1 sjalot, gekneusd
1 kardamonpeul, gekneusd
1,5 ts palmsuiker
1 tl vissaus (nam plaa) (of naar keuze)
1 el tamarinde pasta

Bereiding:
Breng de kokosnoot room zonder te roeren in een wok aan de kook op een middelmatig vuur. Voeg Massaman Curry pasta toe en roer goed. Voeg kip toe en meng tot de kip bijna gaar is. Voeg de kokosnootmelk, aardappel, pinda's, laurierblad, gekneusde sjalot en kardamon toe, roer en laat koken tot de aardappels zacht zijn. Voeg palmsuiker, vissaus, tamarinde pasta toe, roer goed en serveer met rijst. Eet smakelijk !